Allt förmånligare att välja tjänstebil
Att leasa blir allt vanligare bland företagare som kör bil i tjänsten.  Antalet förmånsbeskattade tjänstebilar i Sverige var mer än en kvarts miljon förra året och var femte ny bil är en förmånsbeskattad tjänstebil, skriver Tjänstebilsguiden 2015. En förklaring är att det aldrig varit så billigt med tjänstebil som nu.
Det blir allt förmånligare för företagare att leasa bil istället för att äga. De låga räntorna gör att det kostar lika mycket att ha tjänstebil nu som när den nuvarande förmånsbeskattningen infördes 1997. Det märks att allt fler får upp ögonen för detta. Förra året var all time high för antalet tjänstebilar, enligt Tjänstebilsguiden, som för 17e året i rad presenterar statistik från tjänstebilsmarknaden.
På Wasa Kredit, Länsförsäkringars finansbolag som erbjuder leasingavtal för företagare, har man märkt av uppgången.
- Förutom att systemet för tjänstebil gör det billigt att leasa ser också många fördelen med att investera kapitalet i bolaget istället för att binda upp det i en bil. Och väger man in värdeminskning, kostnaden för service och drift är det många gånger ett billigare alternativ till att köpa bil privat för att använda i företaget, säger Martin Wallin, försäljningschef.
bild
bild
Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän | Telefon: 031-63 80 00 | E-post | Kontakta oss